Cukrové motánky
40 min.
Ingredience
- 20gramůDroždí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 80gramůCukr krupice
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na potření a posypání
- 40gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru, větší část mouky se špetkou soli a vše dobře propracujeme. Necháme na teplém místě asi 30 minut kynout.
- 2V míse utřeme máslo se zbylým cukrem a s vejci do pěny. Vmícháme do nakynutého těsta a nakonec zapracujeme zbylou mouku.
- 3Na pomoučněném vále vytvarujeme z těsta motánky tak, že spleteme vždy dva pruhy těsta jako cop. Motánky dáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme je chvíli kynout.
- 4Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.
- 5Ještě horké motánky potřeme rozpuštěným máslem a silně posypeme moučkovým cukrem, nebo je můžeme v cukru obalit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 29. 3. 2017
Cukrové motánky
Jsou skvělé 😉