Dalamánky z žitné mouky s tmavým pivem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
150 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme droždí se lžící mouky, dvěma lžícemi vlažného piva a necháme vzejít kvásek. Poté přisypeme mouku, olej, jedno rozšlehané vejce, sůl, zbylé pivo a na vále vypracujeme hladké těsto, které necháme na teple asi hodinu kynout.
  • 2
    Vykynuté těsto rozdělíme na patnáct stejných kousků a vytvarujeme z nich dalamánky. Klademe je na plech vyložený pečicím papírem, kde je necháme ještě asi čtvrt hodiny kynout, poté je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a pečeme v předehřáté troubě zhruba dvacet minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.