Daňčí řezy se šunkou a vejcem
40 min.
Ingredience
- 800gramůDančí maso
 - 150gramůŠunka dušená
 - 40mililitrůOlej rostlinný
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 6kusůVejce slepičí
 - 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 10gramůMáslo čerstvé
 - 150mililitrůVoda pitná
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
29 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
51 mg
Cukr
670 mg
Postup přípravy
- 1Z očištěné a omyté daňčí kýty nakrájíme přes vlákno řízky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme.
 - 2Maso obalíme po jedné straně v hladké mouce a po obou stranách opékáme na pánvi na oleji asi 4 minuty. Podlijeme trochou vody a chvíli podusíme.
 - 3Čistou pánev vymastíme máslem, vložíme plátky šunky, rozklepneme na ně vejce, osolíme špetkou soli a zapečeme.
 - 4Dančí řízky podáváme na nahřátých talířích polité vypečenou šťávou. Poklademe je vejci se šunkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.