Datlové bochánky
55 min.
Ingredience
- 125mililitrůMléko polotučné
 - 125mililitrůVoda pitná
 - 5gramůDroždí
 - 3gramySůl
 - 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 20mililitrůOlej sezamový
 - 100gramůDatle
 - 100gramůMandle
 - 40mililitrůVíno jablečné
 - 60gramůMed včelí
 - 6gramůSkořice mletá
 - 2gramyKardamom
 - 60gramůCukr moučkový
 - 20gramůCukr krupice
 - 40gramůMáslo čerstvé
 - 4gramyZázvor celý
 - 2decilitryOlej kokosový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1291 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
78 g
Sacharidy
136 g
Vláknina
9 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku ohřejeme mléko s vodou, vmícháme cukr, sůl a rozdrobené droždí a zakryté necháme 10 minut kynout. Do mísy nasypeme mouku, zalijeme vzešlým kváskem a sezamovým olejem a vypracujeme hladké těsto, které zakryté necháme 1 hodinu kynout.
 - 2Datle, mandle a zázvor nasekáme najemno, ve woku rozpustíme máslo a vše 5 minut podusíme. Zalijeme ovocným vínem, medem, ochutíme skořicí a kardamomem a povaříme do zhoustnutí.
 - 3Z těsta vytvoříme placičky, na jejich střed vložíme přibližně 1 lžičku náplně a v dlani zakulatíme do bochánku. Ve woku rozpálíme kokosový tuk a bochánky osmažíme dorůžova. Podáváme posypané moučkovým cukrem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.