Debrecínská svíčková
100 min.

Ingredience
- 1kilogramHovězí svíčková
- 150gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 300gramůHouby čerstvé
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 9gramůSůl
- 5gramůKmín drcený
- 1litrVoda pitná
- 60mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
803 mg
Postup přípravy
- 1Na polovině slaniny, kterou vyškvaříme, osmažíme cibuli nadrobno. Přidáme papriku, kmín a necháme zpěnit. Nalijeme protlak a promícháme. Na tento základ vložíme pečeni vcelku, kterou pořádně nasolíme. Podlijeme vodou a zakryté pečeme v troubě namírno. Občas podlijeme a otočíme.
- 2Mezitím na oleji podusíme nakrájené houby, přidáme je k masu na pekáč, poklademe zbytkem slaniny a v troubě dopečeme doměkka. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s vypečenou šťávou a houbami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.