Debrecínské klobásy s bramborami
50 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 100gramůAnglická slanina
- 800gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 400gramůKlobása debrecínská
- 2kusyCibule
- 150gramůTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1072 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
90 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na tenké proužky a na pánvi opečeme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova. Odstavíme, posypeme paprikou, přilijeme trochu vody, přidáme celé klobásy a zakryté asi 8min podusíme.
- 2Poté klobásy vyjmeme, nakrájíme na tlusté plátky, vrátíme do pánve a necháme trochu odpařit šťávu.
- 3Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky stejné velikosti jako klobásy a zprudka osmažíme ve větším množství tuku. Necháme okapat, ochutíme solí, posypeme petrželkou, přimícháme ke klobásám a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.