Debrecínský guláš
110 min.

Ingredience
- 15gramůPaprika mletá sladká
- 100gramůPárky jemné
- 1litrVoda pitná
- 750gramůHovězí maso přední
- 150gramůTuk
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůRajčata
- 50gramůSlanina vepřová
- 250gramůCibule
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
26 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
- 2Cibuli oloupeme, nasekáme na drobno, osmahneme na polovině tuku dorůžova, přidáme papriku, zpěníme a vložíme maso. Krátce je osmahneme a podlijeme trochou vody. Potom maso osolíme, opepříme a přidáme omytá překrájená rajčata.
- 3Pod poklicí maso dusíme za občasného promíchání do poloměkka. Podle potřeby doléváme vodou.
- 4Poloměkké maso zahustíme zásmažkou ze zbylé části tuku a prosáté mouky a dusíme doměkka.
- 5Měkké maso vyjmeme do jiného kastrolu a omáčku přecedíme na maso přes hustý cedník.
- 6Slaninu nakrájíme na kostičky, částečně roztavíme, osmažíme na ni oloupané párky, nakrájené na plátky a směs zamícháme do guláše.
- 7Vše ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.