Dezert mražený s vínem
30 min.
Ingredience
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 2kusyVaječný bílek slepičí
 - 80gramůCukr moučkový
 - 2lžíceZakysaná smetana
 - 50gramůMandle
 - 2lžíceKakao
 - 4centilitryVíno Pedro Ximénez
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
29 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Smetanu ušleháme do tuha. Vyšleháme pevný sníh z bílků, do kterého postupně zašleháme cukr.
 - 2V misce smícháme šlehačku, umleté mandle, zakysanou smetanu a víno. Opatrně přidáváme sníh z bílků.
 - 3Nákypové formičky vyložíme papírem. Naplníme je hmotou 2 cm nad okraj. Vložíme do mrazáku a 3 hodiny mrazíme. Vyjmeme nejméně 15 minut před podáváním. Odstraníme papír a povrch dezertu posypeme kakaem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.