Dezert s hruškami a sladkou omáčkou
40 min.
Ingredience
- Na dezert
- 4kusyHrušky
- 2lžíceCitronová šťáva
- 500mililitrůVíno bílé
- 150gramůCukr krupice
- 1lžičkaZázvor mletý
- 50gramůSkořice celá
- 2lžíceCukr moučkový
- 500mililitrůZmrzlina vanilková
- 0,5kusCitrony
- Na omáčku
- 100gramůČokoláda hořká
- 4centilitryHruškovice
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
15 g
Cukr
92 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a oloupeme hrušky, odstraníme jádřinec a zakapeme hrušky citronovou šťávou.
- 2Do hrnku vlijeme víno, přidáme cukr, zázvor, skořici a nastrouhanou kůru z poloviny chemicky neošetřeného citronu. Vše svaříme na sirup.
- 3Do sirupu vložíme hrušky a vaříme na mírném plameni 8 minut. Pak odstavíme hrnek z plotny a necháme hrušky vychladnout.
- 4Na malé kousky rozlámeme čokoládu. Vložíme ji do menšího hrnku. Přilijeme k ní smetanu a pálenku a za stálého míchání čokoládu rozpustíme při mírné teplotě.
- 5Talířky posypeme cukrem. Doprostřed talířků vložíme vždy dvě poloviny hrušek. Na každou z nich položíme kopeček vanilkové zmrzliny.
- 6Promícháme čokoládovou omáčku a přelijeme s ní hrušky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.