Dezert s hruškami a sladkou omáčkou

40 min.
Francie

Ingredience

  • Na dezert
  • Na omáčku
    • 100gramůČokoláda hořká
    • 4centilitryHruškovice
    • 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
15 g
Cukr
92 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a oloupeme hrušky, odstraníme jádřinec a zakapeme hrušky citronovou šťávou.
  • 2
    Do hrnku vlijeme víno, přidáme cukr, zázvor, skořici a nastrouhanou kůru z poloviny chemicky neošetřeného citronu. Vše svaříme na sirup.
  • 3
    Do sirupu vložíme hrušky a vaříme na mírném plameni 8 minut. Pak odstavíme hrnek z plotny a necháme hrušky vychladnout.
  • 4
    Na malé kousky rozlámeme čokoládu. Vložíme ji do menšího hrnku. Přilijeme k ní smetanu a pálenku a za stálého míchání čokoládu rozpustíme při mírné teplotě.
  • 5
    Talířky posypeme cukrem. Doprostřed talířků vložíme vždy dvě poloviny hrušek. Na každou z nich položíme kopeček vanilkové zmrzliny.
  • 6
    Promícháme čokoládovou omáčku a přelijeme s ní hrušky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.