Dezert z Hongkongu
85 min.
Ingredience
- 2kusyHruška asijská nashi
 - 30gramůKurkuma
 - 150gramůCukr krupice
 - 5gramůPepř černý celý
 - 2decilitryDžus hruškový
 - 70decilitrůVoda pitná
 - 50mililitrůSirup zázvorový
 
- Koláčky
- 150gramůCukr krupice
 - 130gramůMáslo čerstvé
 - 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 1lžičkaSoda jedlá
 - 1kusVanilkový lusk
 - 160gramůSezamová pasta
 - 70mililitrůVoda pitná
 
 - Náplň
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
 - 230gramůČokoláda na vaření
 - 70gramůPralinková pasta
 - 10gramůRýžový papír
 - 30gramůMáta
 
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
777 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
41 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
6 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vodu, vložíme do ní oloupané hrušky. Přisypeme cukr, pepř, přidáme kurkumu. Přilijeme hruškový džus, zázvorový sirup, přiklopíme poklici a společně povaříme 30 minut. Potom scedíme, hrušky necháme vychladnout a nakrájíme je na tenké proužky. Zbylou omáčku vrátíme do hrnce a vaříme do té doby, až omáčka zahoustne, asi 15 minut.
 - 2Příprava koláčků: Do misky vsypeme mouku, přidáme cukr a na kousky nakrájené máslo. Přimícháme jedlou sodu, střed z vanilkového lusku a sezamovou pastu. Nakonec přilijeme vodu a ze všech surovin vypracujeme tuhé těsto, z kterého rukama tvarujeme asi 5 cm velké koláčky. Koláčky skládáme na plech, vložíme je do nahřáté trouby a pečeme při 180 stupňové teplotě přibližně 20 minut. Vyndáme je z trouby, necháme vychladnout. Vychladlé koláčky rukou rozdrobíme na malé drobečky.
 - 3Příprava pralinek: Do kastrůlku vlijeme smetanu, přimícháme nastrouhanou čokoládu, pralinkovou pastu. Všechny suroviny vaříme na mírném ohni za stálého mícháni tak dlouho, aby se čokoláda rozpustila a suroviny se spojily. Hotovou hmotu necháme vychladnout. Z vychladlé hmoty tvarujeme 10 stejných válečků o průměru 1 cm.
 - 4Namočený rýžový papír rozložíme na pracovní plochu, naskládáme do středu lístky máty a posypeme rozdrobenými sezamovými koláčky. Na ně po délce naskládáme připravené pralinkové válečky a uvařené plátky hrušek. Rýžový papír zabalíme do velkého válečku, který nakrájíme na 6 stejných kousků.
 - 5Do středu mělkého dezertního talíře nalijeme připravenou omáčku. Do omáčky poklademe nakrájené rolky a hotový dezert podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.