Domácí gnocchi s rajčaty
95 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
 - 1kusVaječný žloutek slepičí
 - 3lžíceSýr Parmezán
 - 10gramůPetržel - nať
 - 10gramůBazalka
 - 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 1lžíceOlej olivový
 - 60gramůCibule
 - 60gramůAnglická slanina
 - 425gramůPassata (drcená rajčata)
 - 5gramůCukr třtinový
 - 2lžičkyBalsamico ocet
 - 5gramůSůl
 - 150gramůRajčata sušená sterilovaná
 - 2stroužkyČesnek
 - 10gramůPažitka
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory uvaříme ve vodě, důkladně je scedíme, necháme vychladnout a rozmačkáme. Přidáme žloutek, parmezán a nasekané bylinky, promícháme. Postupně přidáváme mouku, až vznikne mírně lepivé těsto. Hněteme je asi 5 minut, podle potřeby přidáme ještě mouku. Těsto musí být hladké.
 - 2Těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu utvoříme na mírně pomoučeném válu váleček o průměru asi 2 cm a nakrájíme jej na kousky dlouhé asi 2,5 cm. Na každý kousek vytvoříme vidličkou rýhy, v ruce jej zaoblíme. Noky rozložíme na plech a přikryjeme.
 - 3V pánvi ohřejeme lžíci olivového oleje a smažíme na něm česnek a nakrájenou cibuli při střední teplotě asi 5 minut dozlatova.
 - 4Přidáme slaninu, za občasného zamíchání asi 5 minut smažíme, až mírně zhnědne.
 - 5Přidáme sušená a konzervovaná rajčata, cukr a ocet, osolíme a asi 15 minut zvolna redukujeme. Na závěr přidáme natrhanou bazalku.
 - 6Noky postupně vaříme ve slané vodě. Jakmile vyplavou k povrchu (asi za 2 minuty), vyjmeme je naběračkou s otvory, dáme na talíře, zalijeme rajčatovou omáčkou, ozdobíme hoblinkami parmezánu.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.