Domácí kávový likér

15 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500gramůCukr krupice
    • 700mililitrůVoda pitná
    • 50gramůKáva mletá
    • 500mililitrůLíh konzumní
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
2 g
Cukr
82 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr s 1/2l vody svaříme. Mletou kávu spaříme 200ml vroucí vody, přiklopíme pokličkou a necháme vychladnout.
  • 2
    Vychladlou kávu přecedíme do studeného svařeného cukru a smícháme s lihem.
  • 3
    Likér necháme asi 1 týden v láhvi stát, potom přefiltrujeme do čisté láhve.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.