Donova paella
40 min.

Ingredience
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 500gramůRýže loupaná
- 2kusyRajčata
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 0,5lžičkaŠafrán
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika červená
- 1kusAnčovičky konzervované
- 150gramůMořské plody mix
- 500gramůKuřecí prsa
- 125mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
25 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí vývar se šafránem přivedeme k varu a odstavíme.
- 2Olej rozpálíme ve velké pánvi, osmahneme kuřecí plátky dozlatova, vyndáme z pánve a rozřízneme podélně na tři kusy.
- 3Ve stejné pánvi osmahneme česnek a papriku, dokud nezměknou. Přidáme omytou rýži a 4 minuty vaříme.
- 4Zalijeme horkým vývarem se šafránem.
- 5Když začne rýže bublat, zmírníme teplotu a 10 minut vaříme.
- 6Poté ozdobíme rýží kuřetem, ančovičkami, rajčaty a hrachovými lusky a posypeme mořskými plody. Mořské plody se musí vařit společně s rýží, dodají správnou chuť.
- 7Jeli třeba, přilijeme vývar. Přiklopíme a vaříme 25 minut, dokud není rýže měkká.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.