Dort s čokoládovo-smetanovou polevou

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1443 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
74 g
Sacharidy
172 g
Vláknina
5 g
Cukr
75 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C.
  • 2
    Dvě menší dortové formy vyložíme pečicím papírem, vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  • 3
    Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem.
  • 4
    Umixujeme změklé máslo s cukrem do hladkého krému. Postupně zašleháme žloutky a vanilkovou esenci. Poté střídavě mouku a mléko.
  • 5
    V jiné míse do tuhého sněhu našleháme bílky se solí. Sníh zamícháme do máslové směsi a hotové těsto vlijeme rovnoměrně do připravených forem a pečeme zhruba půl hodiny.
  • 6
    Upečené korpusy necháme asi pět minut chladnout ve formách, poté vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.
  • 7
    K přípravě polevy rozpustíme ve vodní lázni čokoládu, do níž po rozpuštění zamícháme kysanou smetanu.
  • 8
    Polevou spojíme oba korpusy a potřeme celý dort. Zdobíme pomocí nože či stěrky různými vzory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.