Dort s tvarohem a ovocem II

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 120gramůCukr krystal
    • 120gramůMouka polohrubá
    • 2lžíceMouka pšeničná hrubá
    • 2lžíceTuk
    • 4kusyVejce slepičí
    • 50gramůCukr moučkový
    • 1kusCukr vanilka
    • 1baleníŽelatina v prášku
    • 500gramůKompot jahodový
    • 500gramůTvaroh měkký
    • 250mililitrůŠlehačka
    • 1baleníŽelatina čirá
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
6 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Upečeme si dortový korpus - piškot. Celá vejce s cukrem ušleháme do pěny. Opatrně do ní vmícháme mouku. Vymažeme a vysypeme dortovou formu, nalijeme těsto a dáme do předehřáté trouby. Pečeme zhruba 10 minut na 170 stupňů v horkovzdušné troubě. Piškot musí zůstat vláčný. Po upečení necháme zchládnout. Z dortové formy piškot nevyndaváme.
  • 2
    Připravíme tvarohový krém. Tvaroh osladíme moučkovým a vanilkovým cukrem dle chuti a opatrně promícháme. Nemícháme dlouho, tvaroh by zřídl. Ušleháme šlehačku. Připravíme si dle návodu želatinu za studena. Do tvarohu zlehka vmícháme šlehačku a želatinu. Vše by mělo mít stejnou teplotu. Na vychladlý piškot, který je stále v dortové formě, nalijeme tvarohový krém.
  • 3
    Dáme tuhnout do lednice. Po částečném ztuhnutí poklademe a dozdobíme nakrájeným ovocem. Ovoce potřeme připravenou rozpuštěnou čirou želatinou, nebo cukrovou vodou. Ovoce tak nebude oxidovat a zůstane déle chuťově i vzhledově čerstvé. Dáme znovu do lednice a necháme dostatečně dort ztuhnout. Po úplném ztuhnutí vyjmeme dort z dortové formy a zbylým ovocem můžeme dozdobit ještě boky dortu. Dál uchováváme v lednici a servírujeme vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
lucus20
pá 3. 4. 2015
Zrovna včera jsem tento recept zkoušela - je výborný, ještě přidám i fotečky:-)
lucus20
čt 14. 5. 2015
Dort s tvarohem a ovocem II
Opět jdu péct - z remosky je nejlepší😉Pro zdravější variantu vynechávám šlehačku😋