Dort s vůní anýzu
80 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
 - 60gramůMandle mleté
 - 150gramůCukr krupice
 - 1lžičkaAnýz celý
 - 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
 - 1špetkaSůl
 - 40gramůMandle
 - 3kusyVejce slepičí
 - 1hrstMaliny
 - 10kusůFíky čerstvé
 - 60gramůMáslo čerstvé
 - 40mililitrůMléko polotučné
 - 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
6 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Žloutky s cukrem utřeme důkladně do pěny. Mandle rozmixujeme a smícháme s hladkou a mandlovou moukou.
 - 2Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme cca 2lžícemi moučné směsi.
 - 3Mléko smícháme se lžičkou másla a rozdrcenými anýzovými semínky a zahřejeme. Jakmile se máslo rozpustí, přilijeme teplé mléko k ušlehaným žloutkům a zlehka promícháme.
 - 4K moučné směsi přidáme kypřicí prášek a vše smícháme se žloutky. Zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a špetky soli a na závěr ochutíme najemno nastrouhaným kouskem citronové kůry.
 - 5Troubu předehřejeme na 170C.
 - 6Těsto vlijeme do formy a pečeme cca 35minut. Po vyjmutí necháme dort vychladnout na mřížce.
 - 7Mezitím 5 fíků rozmixujeme a vzniklou omáčku přefiltrujeme přes sítko. Dort nakrájíme na plátky, podáváme se lžící fíkové omáčky, dozdobíme čerstvými fíky nakrájenými na dílky a malinami.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.