Dortíčky s džemem a pistáciemi
50 min.
Ingredience
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 125gramůCukr moučkový
 - 150gramůMandle
 - 1špetkaSkořice mletá
 - 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
 - 20gramůMáslo čerstvé
 - 150gramůDžem rybízový
 - 50gramůCukr vanilka
 - 15gramůPistácie
 
- Na plech
- 20gramůMáslo čerstvé
 - 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
 
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Na vál nasypeme mouku, cukr, skořici, najemno nastrouhané mandle a kypřicí prášek. Přidáme rozsekané máslo, vypracujeme těsto a na studeném místě necháme cca 15 minut odpočinout.
 - 2Poté vyválíme těsto na plát, koblihovým kroužkem vykrájíme dortíčky, rozložíme na vymazaný a vysypaný plech a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova.
 - 3Hotové spojíme k sobě po dvou džemem, povrch potřeme také, přes střed každého dortíčku položíme proužek papíru a dortík posypeme vanilkovým cukrem. Papír odstraníme a nepocukrovaný proužek posypeme nasekanými pistáciemi.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.