Doubravické úšelo
27 min.

Ingredience
- 200gramůSlanina vepřová
- 200gramůKlobása vepřová
- 5decilitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 10kusůVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1,5lžičkySůl
- 2lžícePažitka
- 400gramůChléb konzumní
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1286 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
98 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
215 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky. Domácí klobásu nakrájíme na kolečka. V misce do smetany rozkvedláme vejce s hladkou moukou a solí. Pažitku omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2Ve větší pánvi rozpustíme slaninu, přidáme k ní klobásu a vše dozlatova osmažíme. Směs zalijeme vyšlehanými vejci se smetanou. Stále mícháme, až vajíčka zhoustnou.
- 3Porce na talířích posypeme pažitkou a servírujeme je s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.