Drobenka bramborová
55 min.

Ingredience
- 900gramůBrambory
- 25gramůMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1stroužekČesnek
- 1lžíceHořčice
- 175gramůStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
7 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci s osolenou vroucí vodou vaříme nakrájené brambory na kostky 10 minut.
- 2V pánvi rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, hořčici a smažíme 5 minut. Vznikne drobenkové sypání. Strouhanku dáme do misky a vmícháme smaženou cibuli, osolíme a opepříme.
- 3Brambory scedíme a dáme do zvláštní misky, přidáme máslo, mléko a rozšťoucháme je. Vmícháme nastrouhaný sýr.
- 4Brambory přendáme do zapékací mísy a v předehřáté troubě pečeme 15 minut při teplotě 200 stupňů, dokud drobenka nezhnědne.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.