Drobenkový koláč s angreštem a mandlemi
55 min.
Ingredience
- 350gramůAngrešt
- 85gramůCukr krupice
- 125gramůMandle mleté
- 125gramůCukr třtinový
- 50gramůMandle plátky
- 250gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
31 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme vychlazené máslo, přidáme mleté mandle, mouku a cukr, prsty vytvoříme drobenku.
- 2Dvě třetiny opatrně natlačíme do pekáče s pečícím papírem. Posypeme čerstvým nebo mraženým angreštem, krupicovým cukrem a
- 3zbytkem drobenky s mandlovými lupínky.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi hodinu, dokud koláč nezezlátne.
- 5Posypeme krupicovým cukrem a necháme vychladnout. Krájíme a podáváme se zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.