Drobenkový koláč se smetanou
50 min.
Ingredience
- Drobenka
- 100gramůCukr moučkový
- 10gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSkořice mletá
- 25gramůMouka polohrubá
- Krém
- 50gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůCukr moučkový
- Těsto
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůCukr moučkový
- 15gramůDroždí sušené
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůMléko polotučné
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
9 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
11 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme hladkou mouku, cukr, sůl, droždí, zalijeme teplým mlékem a promícháme. Přidáme máslo, vejce a vypracujeme těsto, které řádně prohněteme. Necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Těsto vložíme do formy a rozprostřeme. Vejce zašleháme do smetany, přidáme cukr, promícháme a neneseme na těsto.
- 2Na drobenku smícháme máslo s polohrubou moukou, vanilkovým cukrem a mletou skořicí, promneme lehce konečky prstů, až se začne směs drobit. Nasypeme na koláč, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut.
- 3Koláč naporcujeme, necháme vychladnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.