Dršťky po lyonsku
340 min.

Ingredience
- 800gramůDršťky vařené
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5decilitrOcet kvasný lihový
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 5kusůHřebíček
- 1decilitrOlej stolní
- 250gramůCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
44 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Dršťky vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a opepříme. Přidáme cibuli se zapíchnutými hřebíčky, svazek bylinek, mrkev a vše zvolna vaříme na mírném ohni přibližně 5 hodin.
- 2Potom dršťky vyjmeme, necháme okapat, rozkrájíme na nudličky a opečeme v kastrolu na oleji. Promícháme je s cibulí, kterou jsme jemně nasekali a osmahli na másle.
- 3Těsně před podáváním přidáme ocet a dršťky posypeme nasekanou petrželkou.
- 4Podáváme velmi horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 23. 4. 2016
Dršťky po lyonsku
Uvařeno :)
Moc dobré, osobně doporučuju jako bylinku použít čerstvý timián a bazalku.
Na pánvi se to nemusí smažit moc dlouho - stačí tak 10-15 minut, aby se promíchali všechny chutě, pak jen nechat dojít pod pokličkou a podávat. :)
Mňamka