Dršťky po lyonsku

340 min.
Francie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
44 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dršťky vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a opepříme. Přidáme cibuli se zapíchnutými hřebíčky, svazek bylinek, mrkev a vše zvolna vaříme na mírném ohni přibližně 5 hodin.
  • 2
    Potom dršťky vyjmeme, necháme okapat, rozkrájíme na nudličky a opečeme v kastrolu na oleji. Promícháme je s cibulí, kterou jsme jemně nasekali a osmahli na másle.
  • 3
    Těsně před podáváním přidáme ocet a dršťky posypeme nasekanou petrželkou.
  • 4
    Podáváme velmi horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 23. 4. 2016
Dršťky po lyonsku
Uvařeno :) Moc dobré, osobně doporučuju jako bylinku použít čerstvý timián a bazalku. Na pánvi se to nemusí smažit moc dlouho - stačí tak 10-15 minut, aby se promíchali všechny chutě, pak jen nechat dojít pod pokličkou a podávat. :) Mňamka