Drůbeží játra a srdíčka na cibulce
50 min.

Ingredience
- 300gramůCibule
- 1500gramůJátra drůbeží
- 25gramůSůl
- 150gramůTuk
- 2gramyKmín celý
- 2gramyPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 50gramůProtlak rajčatový
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1000gramůKuřecí srdíčka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
31 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
742 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Drůbeží srdíčka očistíme, rozřízneme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě.
- 2Drůbeží játra očistíme, opláchneme, krátce ovaříme a slijeme.
- 3Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dorůžova, přidáme prosátou mouku, osmahneme, zalijeme odvarem za srdíček a vodou, rozšleháme, přidáme pepř, kmín a rajčatový protlak. Alespoň 10 minut vaříme.
- 4Do vzniklé šťávy vložíme uvařená srdíčka a ovařená játra a dodusíme je doměkka.
- 5Před koncem dušení pokrm podle potřeby přisolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.