Dušená brukev
40 min.

Ingredience
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 8kusůKedlubna
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
223 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Brukve (kedlubny) omyjeme, nakrájíme na kolečka, vložíme do ohnivzdorné nádoby na rozehřáté máslo a osolíme.
- 2Podléváme mírně vodou či vývarem a necháme zvolna dusit pod poklicí.
- 3Přidáme omyté, nasekané mladé lístky brukví.
- 4Když je hotová, zaprášíme ji moukou a necháme krátce povařit. Na závěr můžeme vmíchat sladkou smetanu a již nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.