Dušená hovězí žebra
140 min.

Ingredience
- 100gramůCibule
- 1000gramůHovězí žebra
- 80gramůKarotka
- 25gramůSádlo škvařené
- 50gramůSlanina vepřová
- 700mililitrůVíno bílé
- 1500mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 40gramůKřen
- 60gramůHořčice
- 240gramůChléb konzumní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1286 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
82 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Hovězí žebra vložíme do hrnce, přidáme pokrájenou cibuli, karotku, lžíci sádla a kousek slaniny. Hrnec dáme na oheň a jakmile se sádlo rozpustí a zelenina se začne smažit, podlijeme bílým vínem. Žebra dusíme, dokud se víno téměř nevyvaří.
- 2Potom zalijeme vývarem, ochutíme solí, pepřem, posekanými bylinkami. Hrnec zakryjeme a dusíme asi 90 minut doměkka.
- 3Podáváme s křenem, hořčicí a pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.