Dušená kapusta se žampiony
60 min.
Ingredience
- 200gramůRýže loupaná
 - 200gramůŽampiony čerstvé
 - 1kusCibulka jarní
 - 5kusůRajčata
 - 200gramůPšeničné klíčky
 - 6lžicRajčata Cherry
 - 6lžicOmáčka sójová
 - 300mililitrůVývar zeleninový
 - 12kusůKapusta hlávková
 - 0,5lžičkaSůl
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1767 kcal
Bílkoviny
107 g
Tuky
24 g
Sacharidy
353 g
Vláknina
64 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Listy z kapusty si očistíme a opláchneme. Potom je ponoříme do vroucí vody a necháme je spařit. Následně je vyjmeme a necháme oschnout. Řapíky seřízneme naplocho.
 - 2Rýži připravíme podle návodu na obalu. Hotovou rýži vyjmeme z hrnce, necháme okapat a odložíme bokem.
 - 3Houby důkladně očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Jarní cibulku opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kolečka. Rajčata ponoříme do vroucí vody a necháme je spařit, oloupeme a odstraníme jadérka. Klíčky omyjeme v chladné vodě a necháme je oschnout.
 - 4Houby smícháme společně s klíčky, zeleninou a rýží. Dochutíme sherry, sójovou omáčkou a přidáme špetku pepře.
 - 5Kapustové listy pokryjeme přiměřenou vrstvou hub. Poté je srolujeme do závitků a okraje přitom lehce přehneme. Závitky následně zpevníme kuchyňskou nití.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.