Dušená mrkev
45 min.

Ingredience
- 500gramůMrkev
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 250mililitrůVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev nakrájíme na tenčí kolečka nebo na kostičky. Osmahneme v kastrole na másle, mírně podlijeme vodou, osolíme a opepříme. Dusíme téměř doměkka.
- 2Potom mrkev zaprášíme hladkou moukou a dodusíme doměkka.
- 3Nakonec ochutíme cukrem a citronovou šťávou.
- 4Do hotového pokrmu přidáme nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.