Dušená mrkev nasladko
40 min.

Ingredience
- 150gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžičkaCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 500gramůMrkev kořen
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Mrkev nastrouháme, přidáme hrášek, sůl, cukr a dáme vařit.
- 2Když je mrkev měkká, uděláme světlou jíšku z másla, oleje a hladké mouky.
- 3Když je jíška hotová, přidáme ji k mrkvi, povaříme a přidáme dle chuti cukr, sůl a trochu octa.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.