Dušená mrkev s brambory a skořicí
50 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyMrkev kořen
 - 500gramůBrambory
 - 100gramůCukr třtinový
 - 1kusCitrony
 - 70gramůMáslo čerstvé
 - 1lžičkaSůl
 - 1lžičkaSkořice mletá
 - 1litrVoda pitná
 - 10gramůKopr čerstvý
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 - 0,5lžičkaKari koření
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
11 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Mrkev a brambory škrabkou očistíme. Mrkev nakrájíme na kolečka a brambory na kousky. V pekáči zahřejeme máslo, dáme do něho brambory a mrkev. Cukr smícháme spolu s kari kořením, skořici, solí a pepřem. Posypeme povrch brambor a mrkve. Nakonec citron nakrájíme na tenké plátky, které naskládáme na zeleninu. Vše podlijeme vodou. Naplněný pekáč vložíme do nahřáté trouby a pečeme do změknutí zeleniny.
 - 2Těsně před dokončením jídlo posypeme nasekaným koprem. Vrátíme na pár minut do trouby, a poté vytáhneme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.