Dušená rýže s houbami a paprikou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře propranou rýži krátce osmahneme v hrnci na oleji, osolíme, posypeme špetkou červené papriky, zalijeme studenou vodou a přidáme oloupanou cibuli a hřebíček. Zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme 20 minut. Pak hrnec odstavíme a zakrytou rýži necháme 5 minut dojít.
  • 2
    Houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Jarní lahůdkovou cibuli omyjeme a pokrájíme na kroužky. Papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky.
  • 3
    Ve woku na oleji zpěníme cibuli, přidáme houby, osolíme, opepříme, posypeme chilli kořením, promícháme a smažíme asi 2 minuty, pak přidáme nakrájenou papriku a vše osmažíme dozlatova.
  • 4
    Pak na houby dáme podušenou rýži, promícháme a dochutíme sójovou omáčkou. Podáváme s višňovým džemem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.