Dušená rýže se sardinkami
15 min.
Ingredience
- 160gramůSardinka obecná
 - 30gramůSůl mořská
 - 40mililitrůOcet rýžový
 - 15mililitrůVíno rýžové čínské
 - 8gramůCukr krupice
 - 25mililitrůCitronová šťáva
 - 2gramyCitronová kůra
 - 180gramůRýže dušená
 - 15gramůWasabi pasta
 - 40gramůPažitka
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Syrové filety ze sardinek omyjeme, osušíme, posypeme mořskou solí a necháme hodinu uležet. Znovu omyjeme a osušíme. Do misky nalijeme ocet, přilijeme rýžové víno, citronovou šťávu, přidáme cukr a citronovou kůru. Důkladně promícháme, přiložíme filety, promícháme a dáme do lednice na 2 hodiny marinovat.
 - 2Sardinky vyjmeme, osušíme, z dušené rýže vytvoříme na talířcích malé kopečky, sardinky potřeme z jedné strany pastou wasabi a položíme na rýžové kopečky. Nakonec posypeme posekanou pažitkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.