Dušená telecí kýta špikovaná párkem
85 min.
Ingredience
- 40gramůCibule
 - 50gramůPárky drůbeží lahůdkové
 - 150gramůTelecí kýta
 - 20gramůOlej rostlinný
 - 182lžičekSůl
 - 150gramůJogurt nízkotučný
 - 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 0,25lžičkaSacharin
 - 0,5lžíceOcet kvasný lihový
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
17 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
655 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu odblaníme a prošpikujeme rozpůleným párkem. V hlubokém rendlíku smažíme cibulku dokud nezměkne, poté vložíme maso a pod poklicí dusíme ve vlastní šťávě. Občas maso obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou.
 - 2Když je maso měkké, vyjmeme je, nakrájíme na plátky a necháme na teple. Ve šťávě rozšleháme jogurt, v němž jsme rozmíchali mouku a omáčku za stálého míchání provaříme. Omáčku můžeme dochutit octem a osladit. Maso vložíme zpět do omáčky a prohřejeme. Hned podáváme s rýží nebo s knedlíky.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.