Dušená žebra se zelím
110 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyVepřová žebra
 - 1,5kilogramyZelí kysané
 - 1lžíceSůl
 - 1lžíceCukr krupice
 - 3kusyPaprika zelená
 - 1lžícePaprika mletá sladká
 - 100gramůSádlo škvařené
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1395 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
114 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
8 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Omytá vepřová žebra pokrájíme na menší kusy, které osolíme. V hrnci rozehřejeme sádlo a žebra zprudka z každé strany opečeme dozlatova.
 - 2Pokrájené kysané zelí propláchneme (jen pokud je velmi kyselé) a přidáme ho k masu. Můžeme přidat i 1 lžíci cukru. Ještě přidáme omyté, pokrájené pálivé papriky (bez jádřinců), vše posypeme mletou sladkou paprikou a promícháme. Přilijeme 1-2 dl vody a necháme při mírné teplotě pod pokličkou dusit do změknutí masa.
 - 3Maso dobře podušených žeber se samo odděluje od kostí.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.