Dušené brambory se smetanou a houbami
60 min.

Ingredience
- 500gramůHouby čerstvé
- 800gramůBrambory
- 50gramůPažitka
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 3gramyPepř černý mletý
- 29gramůSůl
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
646 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na kostky nebo plátky a uvaříme doměkka v osolené vodě, slijeme.
- 2Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na 2 lžících másla dozlatova, přidáme pokrájené čerstvé houby a za občasného míchání podusíme. Přilijeme smetanu, osolíme 8g soli, opepříme a krátce povaříme.
- 3Brambory rozložíme do vymazaného pekáčku, zalijeme smetanovou omáčkou a poklademe plátky másla. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě 20 minut. Podáváme posypané nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.