Dušené hovězí řízky se zeleninou
95 min.

Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 80gramůMrkev kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 80gramůPetržel kořen
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 60gramůSádlo škvařené
- 0,5lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
32 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme najemno.
- 2Řízky osmažíme na sádle z obou stran dozlatova, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké.
- 3Na másle zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a restujeme dozlatova. Zeleninovou směs přidáme k měkkému masu, už nevaříme, jen necháme prohřát.
- 4Maso podáváme se zeleninou, posypané petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.