Dušené kuře na jablkách
80 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKuře
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyŠalotka
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 2centilitryCalvados
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 2kusyJablka
- 1250mililitrůZakysaná smetana
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
887 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
66 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Šalotky oloupeme a pokrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a rozkrájíme na čtvrtiny.
- 2Připravíme pekáč, v něm rozehřejeme polovinu másla, vložíme na něj cibuli a žampiony a opečeme je. Hotové vyjmeme a do pekáče vložíme porce kuřete. Zalijeme calvadosem a flambujeme. Pak do pekáče přidáme opečenou cibuli se žampiony a zalijeme drůbežím vývarem. Porce kuřete přikryté dusíme 40 minut.
- 3Oloupeme jablka, vyřízneme z nich jádřince a pokrájíme je na osminy. Opečeme je na zbytku másla. Vzniklou šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali 2 žloutky. Omáčku už nevaříme. Přelijeme s ní porce kuřete a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.