Dušené kuře po francouzsku
105 min.
Ingredience
- 20kusůCibule
- 25gramůMáslo čerstvé
- 250gramůAnglická slanina
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1kusKuře
- 400mililitrůVíno bílé
- 5gramůPepř černý mletý
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůMrkev kořen
- 400mililitrůVývar drůbeží
- 5gramůSůl
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1717 kcal
Bílkoviny
97 g
Tuky
100 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
12 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme máslo a za stálého míchání na něm opékáme 3 minuty cibulky, mrkev, slaninu a žampiony. Směs přeneseme do velkého kastrolu.
- 2Kuře opečeme dozlatova na pánvi a potom dáme do kastrolu se směsí zeleniny a ostatních surovin.
- 3Do kastrolu přilijeme bílé víno, přivedeme k varu a vaříme, dokud se víno téměř nevypaří.
- 4Zeleninu a houby se slaninou zaprášíme, za stálého míchání moukou a asi 1 minutu dusíme.
- 5Přidáme kuřecí vývar, sůl, pepř a bouquet garni. Kastrol přikryjeme a pokrm zvolna dusíme 1 a 1/2 hodiny. Zhruba 30 minut před koncem dušení přidáme zbytek vína a kastrol už necháme odkrytý.
- 6Bouquet garni vyjmeme, kuře naporcujeme a pokrm upravíme na talíře. Podáváme s bramborovou kaší nebo těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.