Dušené kuře s bylinkami

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1159 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
37 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
14 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Ve velkém kastrolu se silným dnem rozehřejeme olivový olej a opékáme na něm 6 minut na středním ohni za stálého míchání dozlatova maso, šalotky nebo cibulky a mrkev.
  • 2
    Do kastrolu přidáme všechny ostatní suroviny kromě kuliček hroznového vína a pokrm za občasného zamíchání dusíme na mírném ohni tak dlouho, až je maso úplně měkké.
  • 3
    Kuličky vína rozpůlíme, zbavíme zrníček a vmícháme do pokrmu až těsné před podáváním. Pokrm podáváme s divokou rýží nebo s bramborovou kaší. Porce ozdobíme čerstvými bylinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.