Dušené kuře s rozmarýnovými knedlíčky
75 min.
Ingredience
- 600mililitrůVývar drůbeží
 - 30mililitrůOlej slunečnicový
 - 50gramůPórek
 - 80mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
 - 80gramůRozmarýn čerstvý
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 15gramůKypřicí prášek do pečiva
 - 2kusyTuřín
 - 100gramůSádlo vepřové škvařené
 - 250gramůMrkev kořen
 - 250gramůPastinák
 - 200gramůMouka pšeničná hrubá
 - 5gramůSůl
 - 300mililitrůVoda pitná
 - 800gramůKuřecí čtvrtky
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1088 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
60 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
11 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi rozehřejeme olej a opečeme kuřecí maso dozlatova. Maso vyjmeme a přidáme pórky nakrájené na kolečka, mrkev, pastinák a tuřín nadrobno. Několik minut smažíme. Potom k této směsi zeleniny přidáme opečené kuřecí čtvrtky. Podlijeme vývarem, ochutíme worcesterskou omáčkou, rozmarýnem, solí a pepřem.
 - 2Dusíme asi 40 minut až je maso hotové.
 - 3Mezitím si připravíme knedlíčky: Z hrubé mouky s kypřicím práškem, sádla, lístků rozmarýnu, soli a pepře vymícháme s přiměřeným množstvím studené vody tuhé těsto.
 - 4Utvoříme knedlíčky, které dáme ke kuřeti dusit asi na 12 minut. Podáváme kuře s knedlíčky, obložené zeleninou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.