Dušené kuře s vínem
80 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKuře
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůSlanina vepřová
- 4kusyŠalotka
- 2kusyMrkev kořen
- 50gramůPetržel - nať
- 500mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceZakysaná smetana
- 20gramůEstragon
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
41 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
657 mg
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Šalotky oloupeme a pokrájíme na kostičky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme také na kostičky.
- 2V kastrolu zahřejeme 4 lžíce olivového oleje. Na olej vložíme nakrájenou slaninu, šalotky a mrkev. Opečeme a pak odložíme stranou. V kastrolu potom opečeme porce kuřete. Pak k nim přidáme estragon a opečenou slaninu, mrkev a šalotku. Zalijeme ryzlinkem a drůbežím vývarem. Počkáme, dokud vše nezačne vřít, a pak ztlumíme teplotu. Přikryjeme poklicí a dusíme 45 minut, dokud není kuře měkké. Odložíme estragon a porce kuřete vyjmeme. Do omáčky přidáme zakysanou smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Pak omáčkou přelijeme kuřecí porce a ještě před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.