Dušené kuře s vínem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
41 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
657 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Šalotky oloupeme a pokrájíme na kostičky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme také na kostičky.
  • 2
    V kastrolu zahřejeme 4 lžíce olivového oleje. Na olej vložíme nakrájenou slaninu, šalotky a mrkev. Opečeme a pak odložíme stranou. V kastrolu potom opečeme porce kuřete. Pak k nim přidáme estragon a opečenou slaninu, mrkev a šalotku. Zalijeme ryzlinkem a drůbežím vývarem. Počkáme, dokud vše nezačne vřít, a pak ztlumíme teplotu. Přikryjeme poklicí a dusíme 45 minut, dokud není kuře měkké. Odložíme estragon a porce kuřete vyjmeme. Do omáčky přidáme zakysanou smetanu a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Pak omáčkou přelijeme kuřecí porce a ještě před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.