Dušené kuře se sherry
80 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKuře
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyPomeranče
- 20gramůTymián čerstvý
- 125mililitrůSherry brandy
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 100gramůOlivy černé
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
34 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
- 2V kastrolu zahřejeme 5 lžic olivového oleje. Oloupeme stroužky česneku a opečeme je na oleji. Pak česnek z kastrolu vyjmeme a vložíme do něj díly kuřete. Opékáme.
- 3Z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče nastrouháme kůru a posypeme s ní kuřecí porce, přidáme tymián. Zalijeme sherry a drůbežím vývarem. Pak kuře přikryjeme a dusíme 40 minut. Pak porce kuřete vyndáme. Do šťávy vypečené z kuřete vložíme na plátky nakrájenou dužninu ze 2 pomerančů a olivy. Povaříme a omáčkou pak přelijeme porce kuřete. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.