Dušené lišky na smetaně
50 min.
Ingredience
- 20gramůHouby sušené
 - 1mililitrVoda pitná
 - 60gramůMáslo čerstvé
 - 120gramůCibule
 - 1stroužekČesnek
 - 5gramůSůl
 - 5gramůPepř černý mletý
 - 200gramůLišky čerstvé
 - 100gramůPaprika červená
 - 3gramyPaprika mletá sladká
 - 150gramůArtyčoky sterilované
 - 300mililitrůVývar zeleninový
 - 2lžíceVíno červené
 - 1lžíceProtlak rajčatový
 - 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
 - 1litrVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Namočíme sušené houby na 20 minut do horké vody. Cedník vyložíme ubrouskem a houby procedíme (nálev uschováme).
 - 2V hrnci rozehřejeme část másla, přidáme nasekanou cibuli a drcený česnek a mícháme 3-5 minut, až změknou. Podle chuti okořeníme.
 - 3Vložíme zbývající máslo, sušené i čerstvé houby a červenou papriku. Dusíme a mícháme 5 minut. Okořeníme paprikou, přidáme artyčoky, vývar, červené víno, uschovanou vodu z hub, rajský protlak a smetanu. Mírně dusíme 10-15 minut, ochutnáme a podáváme horké.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.