Dušené marinované vepřové maso
45 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika žlutá
 - 4kusyŠalotka
 - 250gramůKlobása Dunajská
 - 100gramůRajčata
 - 1lžícePetržel - nať
 - 200gramůFazole bílé sterilované
 - 500gramůVepřové kotlety
 - 2,5decilitryProtlak rajčatový
 
- Marináda
- 1lžíceOcet vinný
 - 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
 - 2stroužkyČesnek
 - 2lžíceOlej olivový
 - 1lžíceŠalvěj čerstvá
 - 1lžíceRozmarýn čerstvý
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
793 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
41 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
845 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou kotletu bez kosti omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Čerstvé bylinky šalvěj a rozmarýn omyjeme a drobně pokrájíme.
 - 2Připravíme marinádu: Do misky dáme 1 lžíci vinného octa, 2 lžíce worcesteru, rozetřený česnek, olej a bylinky. Směs důkladně promícháme a pak v ní promícháme maso a necháme marinovat 30 minut.
 - 3Omyjeme žluté papriky, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na čtvrtky. Očištěné šalotky nakrájíme na plátky silné asi 6 mm. Klobásy nakrájíme na několik dílů. Cherry rajčata omyjeme. Petrželku omyjeme a drobně nakrájíme.
 - 4Marinované maso vložíme do skleněné mísy, zakryjeme víkem z umělé hmoty, které má průduchy, a v mikrovlnné troubě pečeme 13 minut.
 - 5Do druhé mělké misky vložíme rozkrájené klobásy, papriky, rajčata a cibuli. Misku zakryjeme a při vysokém výkonu pečeme 7 minut. Vše potom přemístíme k masu, přidáme konzervovanou bílou fazoli v rajském protlaku, mísu znovu zakryjeme a společně v mikrovlnné troubě pečeme 5 minut.
 - 6Porce rozdělíme na talíře, posypeme petrželkou a servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.