Dušené maso po vietnamsku pro alergiky
105 min.
Ingredience
- Na dušené maso
- 900gramůHovězí maso zadní
- 3lžíceOlej kukuřičný
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 750mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 4kusyAnýz celý
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyBrambory
- 1kusŘedkev
- Na marinádu
- 2lžíceZázvor mletý
- 50gramůCitronová tráva
- 2lžičkyKari pasta
- 2lžičkySkořice mletá
- 2lžičkyCukr třtinový
- 4lžícePyré rajčatové
- 2kusyChilli paprička
- 2lžíceRybí omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
16 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme nastrouhaný zázvor, najemno nasekanou citrónovou trávu, kari pastu, mletou skořici, hnědý cukr, rajčatové pyré, nadrobno nasekané chilli papričky bez semínek a thajskou rybí omáčku. Do vytvořené marinády vložíme hovězí maso nakrájené na kostky a v marinádě ho obalíme. Necháme marinovat alespoň hodinu.
- 2Do kastrolu vlijeme lžíci oleje. Oloupeme cibuli a česnek a nasekáme nadrobno. Smažíme doměkka asi 2 minuty, dokud nezesklovatí. Pak cibuli i česnek vyjmeme z oleje.
- 3Do kastrolu přidáme zbytek oleje. Polovinu masa vložíme na olej a ze všech stran osmažíme. Pak je vyjmeme a osmažíme zbylou část masa. Vrátíme zpět do hrnce první polovinu masa, zbytek marinády, cibuli a česnek.
- 4Zalijeme vodou, osolíme a přidáme anýz, opepříme. Přivedeme k varu. Ztlumíme teplotu a hodinu dusíme.
- 5Oškrábeme mrkev, brambory a ředkev a pokrájíme na kousky. Vložíme zeleninu do hrnce k masu a dusíme dalších 30 minut, dokud zelenina nezměkne.
- 6Pokud je tekutina příliš řídká, odstraníme pokličku a 2 minuty zprudka povaříme, aby zhoustla. Servírujeme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.