Dušené roštěnky na žampiónech
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 1lžíceSádlo škvařené
 - 4kusyŽampiony čerstvé
 - 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
 - 1lžícePetržel - nať
 - 1lžičkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 800gramůHovězí roštěnka níz. peč.
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
35 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Roštěnky očistíme, nakrájíme na plátky a okraje lehce nařízneme, aby se při pečení nezkroutily. Plátky osolíme, lehce naklepeme (nerozklepáváme je však do tenka) a zaprášíme hladkou moukou.
 - 2Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a roštěnky na něm zprudka opečeme po obou stranách. Poté je přendáme na talíř.
 - 3Na témže sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Pak na ni vyskládáme roštěnky, mírně podlijeme a dusíme do měkka.
 - 4Očištené žampióny nakrájíme a zvlášť podusíme na másle s petrželovou natí.
 - 5Ke konci dušení roštěnek přidáme takto připravené žampióny.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.