Dušené skopové na rajčatech
150 min.

Ingredience
- 1400gramůSkopová kýta
- 150gramůSlanina vepřová
- 10gramůSůl
- 6gramůPaprika mletá sladká
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 100gramůPetržel kořen
- 2stroužkyČesnek
- 1decilitrOlej rostlinný
- 3litryVoda pitná
- 600gramůRajčata
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 20gramůCukr krupice
- 60gramůProtlak rajčatový
- Na marinádu
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
37 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso vložíme do keramické nádoby, obložíme nastrouhanou kořenovou zeleninou, česnekem a cibulí, zalijeme vodou s octem a solí a necháme 2 dny marinovat.
- 2Uleželé maso vyjmeme, očistíme od zeleniny, prošpikujeme polovinou slaniny a potřeme solí, paprikou a prolisovaným česnekem. Druhou polovinu slaniny vyškvaříme na pánvi, vložíme maso a opečeme ze všech stran. Potom přendáme do kastrolu včetně vypečené slaniny, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, trochu oleje, podlijeme vodou a dusíme zakryté pozvolna asi hodinu a půl, podle potřeby podléváme. Přidáme nakrájená rajčata a dusíme ještě půl hodiny, až je maso dokonale měkké. Maso vyjmeme, šťávu scedíme, do čisté omáčky přidáme protlak a smetanu s moukou. Povaříme, případně dosolíme, dosladíme. Maso nakrájené na plátky vrátíme do omáčky a podáváme s vhodnou přílohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.