Dušené slávky v chermoula omáčce
40 min.
Ingredience
- 3kusyRajčata
 - 80mililitrůOlej olivový
 - 2kilogramyMušle slávky
 - 100mililitrůCitronová šťáva
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžičkaPaprika mletá sladká
 - 1lžičkaKmín celý
 - 1lžičkaKoriandr čerstvý
 - 4stroužkyČesnek
 - 3kusyChilli paprička
 - 1lžičkaMáta
 - 3kusyŠalotka
 - 400gramůProtlak rajčatový
 
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
18 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
771 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mixéru dáme papriku, kmín, koriandr, česnek, chilli papričky, mátu, citronovou šťávu a šalotku. Vše rozmixujeme a pomalu přiléváme olej.
 - 2Poté rozehřejeme gril a rozpůlíme rajčata, ta cca 2 minuty grilujeme a poté je nakrájíme na kostičky. Ve velké pánvi pak rozehřejeme olej a přilijeme směs z mixéru (tzv. omáčka chermoula). Do pánve pak vsypeme slávky. Ihned mícháme a čekáme, až začnou slávky pukat. Přidáme rajčata a rajčatový protlak. Dusíme, dokud se neotevřou všechny slávky.
 - 3Na závěr ještě přidáme špetku soli a pepře podle vlastní chuti.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.