Dušené vepřové kotlety na smetaně
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 1lžičkaSůl
 - 4lžíceOlej stolní
 - 125mililitrůZakysaná smetana
 - 1lžíceKapary sterilované
 - 1lžíceHořčice
 - 1plátekCitronová kůra
 - 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 600gramůVepřové kotlety
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
27 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
744 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kotlety omyjeme, maso z části odřízneme od kosti a po obvodu nařízneme. Kotlety naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Opečeme je na rozehřátém oleji, vyjmeme, po obou stranách potřeme hořčicí a urovnáme do nahřáté mísy.
 - 2Na zbylém oleji osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, vložíme zpět kotlety, přidáme kousek citronové kůry a podlijeme trochou horké vody. Dusíme doměkka.
 - 3Měkké kotlety vyjmeme a šťávu zahustíme smetanou rozkvedlanou s 1 lžící mouky. Přidáme kapary a chvíli povaříme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.