Dušené vepřové kotlety s chřestem a žampiony
40 min.
Ingredience
- 4kusyVepřové kotlety
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1špetkaSůl
 - 250gramůŽampiony čerstvé
 - 200gramůChřest bílý
 - 1kusVejce slepičí
 - 10gramůŠunka dušená
 - 5gramůMáslo čerstvé
 - 3lžíceOlej olivový
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
271 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
17 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žampiony omyjeme a nakrájíme na jemno. Chřest opláchneme, také na jemno pokrájíme.
 - 2Vepřové kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.
 - 3V pánvi rozpálíme olej, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme.
 - 4V jiné pánvi na lžíci másla krátce podusíme nakrájené žampiony a chřest. V další pánvičce na másle umícháme vajíčko, které osolíme a jemně opepříme.
 - 5Osmahnuté kotlety i s vypečenou šťávou z pánve přendáme do zapékací mísy, na každou přidáme část podušených žampionů a chřestu a necháme dusit v troubě, předehřáté na 200 stupňů. Měkké kotlety i s žampiony a chřestem přeneseme na servírovací talíře a na ně položíme do kornoutu zabalený plátek šunky, naplněný míchaným vajíčkem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.