Dušené žampiony na smetaně

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
891 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
59 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampiony očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na poloviny nebo čtvrtky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu rozkrájíme na kostičky. V misce smícháme zakysanou smetanu, dva vaječné žloutky a polovinu jemně nakrájené petrželové nati, směs podle chuti opepříme a osolíme. Dvě vajíčka uvaříme natvrdo, vychladlá oloupeme a podélně je rozřízneme.
  • 2
    Ve velké pánvi vyškvaříme slaninu, na ní podusíme nakrájenou cibuli, pak přisypeme nakrájené žampiony, přikryjeme a 10 minut za občasného míchání dusíme. V případě potřeby podlijeme horkou vodou.
  • 3
    V druhé pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na něm mouku, za stálého míchání přilijeme smetanu a vaříme, až omáčka začne houstnout. Pak přidáme zakysanou smetanu smíchanou se žloutky, důkladně metlou prošleháme a krátce prohřejeme.
  • 4
    Dušené žampiony na servírovacím talíři poléváme smetanovou omáčkou. Na porci položíme polovinu uvařeného vajíčka a posypeme jemně nasekanou natí petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.